Een overhemd online bestellen is heel gemakkelijk, snel en veilig. Je kunt eigenlijk niet meer om online winkelen heen. Ook voor overhemden slaag je eenvoudig online. Wat zijn de voordelen van online een overhemd bestellen? Waar moet je op letten? En hoe weet je zeker dat je de juiste maat hebt? Lees hier alles wat je moet weten om een overhemd te bestellen.

 1. De vijf voordelen online winkelen
 2. Waar moet je op letten als je online een overhemd bestelt?
 3. Het overhemd online bestellen

De vijf voordelen online winkelen

Alhoewel de stad in gaan erg gezellig kan zijn, kleven er vele voordelen aan online een overhemd bestellen.

 1. Je vermijdt de drukte

Door online te winkelen vermijd je de weekend drukte in de stad. Je hoeft niet lang in de rij te staan voor een paskamer of je door menigtes winkelende mensen heen te persen. Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen, al dan niet in de stad, een lekker drankje op een zonnig terras bijvoorbeeld.

 1. Je kunt passen in het comfort van je eigen huis

Als de overhemden bezorgd zijn kun je ze thuis passen. In fijn licht. Comfortabel, maar je kunt ook direct checken wat er allemaal leuk combineert met je nieuwe overhemd. Wat niet goed is kun je terug sturen.

 1. Levertijden zijn doorgaans erg kort, en de kosten laag of zelfs gratis

De meeste websites bieden supersnelle service tegen zeer redelijke verzendkosten, soms zelfs gratis. Binnen een dag of maximaal paar dagen heb je je overhemd in huis. Superhandig als je geen tijd hebt om de stad in te gaan, maar wel graag een nieuw overhemd wil.

 1. Je kunt online eenvoudig meerdere merken vergelijken

Websites bieden vrijwel altijd zoekfilters. Zo heb je snel een overzicht van wat er mogelijk is binnen jouw wensenpakket. Selecteer bijvoorbeeld op kleur, beschikbare maten en/of extra lange mouwen.

 1. De kortingen zijn online dikwijls hoger dan in de winkel

Veel online aanbieders kunnen overhemden met korting aanbieden. Ze hebben immers geen (dure) winkelruimte nodig. Alhoewel goedkoop soms duurkoop kan zijn, is profiteren van een korting natuurlijk altijd leuk.

begin de dag met een lekker kopje koffie en ga daarna pas kleding bestellen

Waar moet je op letten als je online een overhemd bestelt?

Let bij online aankopen wel altijd goed op de maattabel, zo voorkom je miskopen. Het is dan belangrijk dat je natuurlijk ook je eigen maten goed kent. Maak daarom een lijstje met de volgende maten: 

 • Boordmaat: deze maat meet je door een meet lint rondom je nek te leggen, ter hoogte van je adamsappel. Houd een of twee vinders plat tussen je nek en het meetlint, je weet dan zeker dat er dadelijk ook nog ruimte is om te ademen. Het aantal centimeters is direct je boordmaat. De meeste maattabellen zijn zo ingericht dat deze maat bovenaan staat.
 • Borstomvang: Nu je je boordmaat weet is het zaak om te checken of de andere maten ook kloppen. Check eerst je borstomvang. Deze meet je op het breedste gedeelte van je borst.
 • Taille: Je taille meet je op het smalste stuk van je buik, ter hoogte van je navel. Veel mensen hebben de neiging om hun buik een beetje in te houden als deze maat gemeten wordt. Niet doen! Want dan moet je dat dadelijk ook de hele dag doen als je het online bestelde overhemd draagt.
 • Armlengte: Meet je je armen Dit doe je vanaf de bovenkant van de buitenkant van je schouder tot aan je polsbotje. Het gros van de Nederlandse mannen heeft armen van 64 -65 centimeter. Dat is dan ook bij de meeste (Europese) merken de standaard mouwlengte. Heb je veel langere armen? Kies dan voor een overhemd met extra lange mouwen, de meerderheid van de merken biedt dit aan. Vaak kun je kiezen uit 69 of 72 centimeter. Als je arm een stukje korter is dan 65 centimeter, is het lastiger, alhoewel er ook merken zijn die een paar centimeter kortere mouw aanbieden.

Vergelijk je maten met de maattabel. Begin bij je boordmaat en controleer of de andere maten ook kloppen. Als je twijfelt neem dan contact op met de webshop.

Het overhemd online bestellen

Nu kun je overgaan tot het overhemd werkelijk bestellen. Op zich spreekt de bestelmodule erg voor zich, maar mocht je vragen hebben, staat het team van overhemden.com voor je klaar. Geen vraag is te gek en deze mannen weten alles van overhemden. Een persoonlijke en snelle service is voor hen erg belangrijk.

Pas je overhemd zodra het bij je thuis bezorgd is, dan weet je zeker dat je genoeg tijd hebt om het overhemd terug te sturen. Mocht het onverhoopt niet goed passen.

Bestel je bij een andere webwinkel? Houd dan goed in de gaten dat de webwinkel veilig is. Let bijvoorbeeld op de keurmerken ´Thuiswinkel waarborg´ of ´Webshop keurmerk´. Alles over veilig online overhemden (en andere artikelen) bestellen lees je op deze pagina van de Consumentenbond.

ik heb een overhemd nodig en heb inspiratie nodig

Bron:

http://www.overhemd.nu/pasvorm-aanvragen/