Internationale allure van Nederlandse bodem. Het Hollandse merkt ´Circle of Gentlemen´ maakte in 2006 een start met hoge kwaliteit overhemden. De oprichters, Michel van Kommer en JanJaap van Gent, wilden de werkende man wat extra luxe bieden, in de vorm van een overhemd. En dat deden ze; de bijzondere overhemden van Circle of Gentlemen werden met enthousiasme door de markt ontvangen. En nu worden er naast overhemden en bloezen ook heel mooie knitwear en blazers aangeboden. De Nederlandse jeugdvrienden kijken inmiddels ook over de Nederlandse landsgrenzen en hebben hun collecties deels aangepast om ook op de internationale markt succesvol te kunnen opereren.

een man die een dubbele windsor draagt dit ziet er altijd zakelijk uit

Hét Circle of Gentlemen overhemd

Het handelsmerk van Circle of Gentlemen is vanaf het begin de hoge boorden en de kragen met drie knopen (de zogenaamde drieknoops kraag) geweest. Uiteraard gecombineerd met hoge kwaliteit vakmanschap en prachtige stoffen. Voor de overhemden van Circle of Gentlemen worden gemaakt van Egyptisch katoen, merinoswol en kasjmier.

Qua design en kleur is de keuze bij Circle of Gentlemen groot. Er zijn overhemden in rustige, zakelijke kleuren, zoals lichtblauw. Soms met een klein motiefje. Maar ook als je op zoek bent naar een wat extravaganter overhemd kun je bij Circle of Gentlemen goed slagen. De dessins lopen uiteen van heel uitbundig met veel verschillende kleuren, naar een rustiger motief, wat nog steeds erg origineel is.

Het Circle of Gentlemen overhemd met één knoop

Tegenwoordig brengt Circle of Gentlemen ook overhemden met een eenknoops kraag op de markt. Het idee hierachter is dat de overhemden toegankelijker zijn voor andere markten, zoals Engeland. Ook deze overhemden zijn gemaakt van hoge kwaliteit stoffen en hebben een prachtige pasvorm.

Net zoals de drieknoops variant, komen deze overhemden in allerlei kleuren, designs, maten en pasvormen.

een man die een sigaar rookt een een colbert aan heeft

Wat anders dan een overhemd

Al vrij vlot na de start van Circle of Gentlemen ontwikkelde het merk verder dan alleen overhemden. Je kunt er nu voor vrijwel je hele outfit slagen. Wederom gekenmerkt door de prachtige stoffen en goede pasvorm, kun je nu bij Circle of Gentlemen terecht voor broeken, jassen, polo´s, truien, colberts en zelfs jassen.

De kleding van dit merk valt doorgaans in het hogere prijs segment, maar de kleding is dan ook van magnifieke stoffen. Zo worden de truien gemaakt van het super zachte en sterke merinoswol en kasjmier en de colberts van linnen, 100% katoen en zuiver wol.

Met de juiste behandeling en ´verzorging´ van je kleding weet je zeker dat je er lang plezier van hebt. Dat maakt Circle of Gentlemen ook bijzonder. De pasvormen zijn modern, maar door vanaf de start van het merk in te steken op kwaliteit, is het in zekere zijn ook tijdloos.

Over de grens, letterlijk en figuurlijk

Het merk ontstond op Nederlandse bodem, maar verkoop tegenwoordig succesvol door vrijwel heel Europa, Rusland en de Verenigde Staten. Ook figuurlijk hebben ze bij Circle of Gentlemen over de grens gekeken. Waar de focus voorheen lag op verkoop aan de eindconsument, heeft het merk vandaag de dag ook ervaring voor het leveren van bedrijfskleding in de hotelwereld en de horeca.

schoenen strikken voor dat je naar buiten gaat is noodzakelijk