Het zwarte T-shirt met V-hals is wat wij vrouwen een basic noemen: een onmisbaar kleding stuk die de basis vormt van honderden zorgvuldig samengestelde outfits. Vrouwen zijn al jaren bekend met de V-hals en dragen deze T-shirts dagelijks.

Sinds kort is deze ook weer in de mode bij mannen. Zoals alle basics zijn ze voornamelijk in het wit en het zwart te verkrijgen. Witte T-shirts zijn prima onder overhemden maar de zwarte T-shirt ziet er modieuzer uit. Maar waarom is het zwarte V-hals T-shirt zo mooi en hoe kun je die het beste combineren?

Zwart T-shirt V-hals Mannen

Zwart en V-hals, de perfecte combinatie?

De V-hals alleen al geeft een T-shirt een hele andere uitstraling. De V-hals is oorspronkelijk ontworpen om deze als ondershirt minder zichtbaar te maken en is in de mode gekomen tijdens de jaren ’60/ ’70. Door de diepe halslijn hoeven de knoopjes van het overhemd wat minder ver dicht, wat meer comfort geeft en meerdere looks mogelijk maakt. De V-hals is trendy, ziet er chiquer uit en staat zeer mannelijk. Een witte V-hals zonder overhemd geeft echter al gauw een slordige indruk. Als u een T-shirt zonder hemd wilt dragen, kies dan een donkere kleur: het zwarte V-hals T-shirt is dus perfect!

Bekijk hier alle V-hals shirts!

Wat kan er misgaan met een Zwart V-hals T-shirt?

Het V-hals T-shirt is aantrekkelijk en mannelijk, maar niet als u de verkeerde kiest. Mannen met borsthaar moeten niet kiezen voor een te diepe V-hals. Een klein beetje zichtbaar haar is mannelijk, een hele bos haar die uit uw shirt steekt is niet aantrekkelijk. Ook de niet behaarde mannen onder ons dienen maat te houden met de diepte van de hals. Al zien we op de rode loper een V-hals die tot aan de navel loopt, haute couture hoort thuis op de catwalk, niet op straat. Houd het bescheiden en het resultaat zal des te mooier zijn.Sommigen denken dat bij dit soort T-shirts de regel is: hoe strakker hoe beter. Dit is tot op een zeker hoogte zo. Een veel te los T-shirt is natuurlijk niet flatterend, maar een T-shirt die zo ontzettend strak zit kan komieke resultaten geven.

Zwart T-shirt V-hals Combinatie

Waarmee kan ik een Zwart V-hals T-shirt combineren?

Zoals gezegd is de V-hals ontworpen zodat overhemden en shirts niet zo hoog dichtgeknoopt hoeven te worden, de gewone V-hals is meestal genoeg om 2 knoopjes open te doen zonder dat het T-shirt zichtbaar is. Draag echter nooit een zwart T-shirt onder een licht gekleurd overhemd, dit schijnt door en ziet er vreemd uit. De zwarte V-hals is perfect onder jasjes en colberts of op zichzelf als zomerkleding.

V-hals, zwart, maar wat voor mouwen?

Tegenwoordig zijn T-shirts niet alleen in de standaard korte mouw te vinden. U kunt V-hals T-shirts kopen met lange mouwen, met driekwart mouwen of zonder mouwen. Deze worden onder allerlei benamingen verkocht maar zijn in principe allemaal T-shirts. De V-hals past bij de meeste mouwlengtes; alleen de mouwloze ‘singlet’ T-shirts met V-hals dienen vermeden te worden. Bij sommige mannen, en bij sommige gelegenheden zijn mouwloze T-shirts acceptabel en mooi, maar zodra deze een V-hals hebben wordt de outfit ronduit ordinair, ongeacht de drager.

Conclusie: draag zwarte V-hals T-shirts wanneer en waar u wilt, maar kies voorzichtig en laat u leiden door de tips hierboven.

Zwart T-shirt met V-hals