witte t-shirts hema

Voorop staat dat ik echt wel fan ben van de Hema, maar die witte t-shirts van de Hema… Nu preek ik natuurlijk ook uit eigen parochie, maar toch. Een van de redenen om me vol op het ontwerpen en het produceren van het perfecte witte t-shirt voor onder een overhemd te storten, is toch echt wel voortgekomen uit frustratie. Onder meer uit frustratie over het krimpen, verdraaien en lubberen van die witte Hema t-shirts die ik meestal droeg. Ok, ze zijn misschien iets goedkoper, maar je doet er ook echt veel korter mee… letterlijk en figuurlijk.

Krimpen witte t-shirts van de Hema?

Uit eigen ervaring weet ik: ja, die witte t-shirts van de Hema die krimpen zeer zeker. Sowieso zijn ze niet al standaard extra lang, dus elke krimp merk je gelijk. Doordat de shirts makkelijk uit je broek kruipen en je altijd met een blote onderrug door het leven gaat. Als je ze al in je broek krijgt, want ik persoonlijk vind die witte t-shirts van de Hema behoorlijk kort. Ik ben bijna 2 meter lang, misschien is dat mijn handicap en hebben mannen van ‘normale’ lengte minder last van die te korte t-shirts. Bij mij kruipen ze altijd uit mijn broek, zeker nadat ik de t-shirts een aantal keer gewassen en in de wasdroger gehad heb.

Maar natuurlijk kan het nog erger, ook dat heb ik wel eens ervaren. Koop maar eens zo’n 12-pack van die witte Fruit of the Loom t-shirts. Die aanbieding zie ik regelmatig langskomen in de NRC bijvoorbeeld. Ik heb die in het verleden ook wel eens gedragen, maar daar doe je echt niemand een plezier mee. Die t-shirts zijn zo dun dat en zo weinig flatteus, zo ongeveer zonder pasvorm, daar is goedkoop echt duurkoop. De witte t-shirts van de Hema zijn daarmee vergeleken echt een uitkomst.

Een alternatief voor de witte t-shirts van Hema?

Uit pure frustratie dus, ben ik zelf het perfecte witte t-shirt vooronder je overhemd gaan ontwerpen. De input van vele mannen heb ik in een grote mixer gedaan en de belangrijkste eisen en wensen heb ik toegepast in het ontwerp. Zo zijn de witte t-shirts extra lang, zijn ze van premium katoen en worden 3 vezels in elkaar gedraaid. Zodat de streng sterker is en langer mooi blijft (minder krimpt en zacht blijft). De t-shirts zijn licht getailleerd wat zorgt voor een uitstekende pasvorm. En er zijn verschillende dieptes V-hals. Ik draag mijn eigen t-shirts nu al vanaf begin dit jaar, en serieus, ze krimpen echt niet en blijven heerlijk zacht!