Als je elke dag naar je werk in pak of kostuum gaat, is de keuze snel gemaakt wat aan te trekken. Afhankelijk van of je ook een stropdas draagt, is het wel belangrijk goed na te denken over het soort wit t-shirt dat je onder je overhemd draagt. Want eigenlijk is het zo dat een wit shirt niet te zien hoort te zijn onder je overhemd. In de praktijk echter blijkt dat teveel mannen nog steeds een wit t-shirt met ronde hals onder hun overhemd dragen. Als je elke dag een das draagt, heb je minder snel dit probleem. Maar toch ook dan, wat als je nog even een borrel drinkt met collega's en die stropdas gaat af....

Wit t-shirt zichtbaar?

Het wordt steeds vaker als een modemisser gezien als het witte tshirt onder het overhemd zichtbaar is. Een mooi diep gesneden V-hals wit T-shirt onder het overhemd is dus eigenlijk wel een must en een dikke ronde boord kan dan echt niet meer. Dan een met een dunne boord. Die witte T-shirts zijn er tegenwoordig in verschillende dieptes V-hals. Wil je graag het bovenste knoopje van je overhemd open hebben dan is een basis V voldoende. Maar soms wil je ook het tweede knoopje open hebben en misschien zelfs wel het derde knoopje. Hiervoor zijn de medium diep V-hals T-shirt of de extra diepe V-hals T-shirts uitermate geschikt.

Mocht je het wel prettig vinden om je overhemd tot de bovenste knoop dicht te laten, maak dan de juiste keuze in boordsoort. Zorg er altijd voor dat de boord mooi aansluit op je nek. Het is echt niet mooi wanneer een boord te wijd is. Dus zorg ervoor dat je je boordmaat weet. Die boordmaat kan je zelf opmeten. De lengte en de vorm van de boordpunten en de rughoogte zijn de elementen waarin boorden van elkaar verschillen. Mannen met een lange nek, dragen vaak een hoge boord en andersom dragen mannen met een korte nek juist een lage boord. Een lage boord laat de nek lange doen lijken.

Soorten boord van een overhemd

De meest voorkomende boordsoort is de wide spread boord. Wanneer je het niet weet vraag dan altijd naar deze boordsoort. Dit pas namelijk bij business overhemden alsook bij een casual overhemd. De cut away boord is wel weer geschikt voor het dragen van een pak en stropdas. De kraag loopt wat naar achter waardoor de boordpunten verdwijnen in het jasje of colbert. De straight point boord wordt vaak gedragen door mannen met een rond gezicht, omdat deze boord het gezicht smaller doet lijken. Bij deze boord staan de punten recht omlaag. Er zijn nog wel meer soorten, maar deze worden weinig meer gedragen, zoals de vadermoordenaar en de button-down (al lijkt deze wel weer terug te komen).

Kleding maakt de man en nogmaals, het draait allemaal om de details.