Nu de zomer voorbij is, wordt het weer tijd voor witte t-shirts voor onder een overhemd. Al dragen veel mannen een hemd of helemaal geen t-shirt onder hun overhemd in de zomer, in de herfst of de winter is dat toch vaak wel nodig. Maar waar moet je dan op letten? Want was vroeger een t-shirt onder je overhemd de normaalste zaak van de wereld, tegenwoordig zijn er wel modetips. Een wit t-shirt is steeds meer een mode-item aan het worden. Dus waar moet je op letten bij het dragen van witte t-shirts onder een overhemd?

wit tshirt onder overhemd

Mag een wit t-shirt zichtbaar zijn onder een overhemd?

Uiteraard is het aan elke man zelf om te bepalen wat voor soort t-shirt hij aantrekt. Maar steeds vaker is het zo dat als je een wit t-shirt met ronde hals aan trekt, het belangrijk is dat het niet een hele hoge boord heeft. Maar een mooi dun randje. En belangrijk ook is dat de hals niet lubbert of uitgerekt is. Te vaak zie je nog mannen met een wit t-shirt waarbij de boord rafelt door het vele dragen of dat de boord helemaal uitgerekt is. Echt een no-go. Dus ja, witte t-shirts mogen zichtbaar zijn onder een overhemd. Maar schenk dan wel aandacht aan de soort boord en de kwaliteit, de staat, van het t-shirt.ekleurde

Mogen gekleurde t-shirts ook onder een overhemd?

Tsja, ook dat is weer afhankelijk van ieders eigen voorkeur natuurlijk. Kleur op kleur, ook wel ton sur ton genoemd, mag wel, maar ook daar moet je aandacht aan besteden. Zwart op zwart, daar kan niet zoveel mis mee gaan. Dus onder een zwart overhemd kunnen best zwarte t-shirts gedragen worden. Onder een wit overhemd mag je nooit een gekleurd t-shirt dragen! En rode t-shirts, lichtblauwe t-shirts of t-shirts met een opdruk kunnen eigenlijk ook echt niet. Donkerblauw op donkerblauw, zwart op zwart, wit op wit. Dat is eigenlijk de regel. Niet heel moeilijk om te onthouden.

Ronde hals of V-hals t-shirts onder een overhemd?

V-hals t-shirts hebben de voorkeur om onder een overhemd of colbert te dragen. Over de t-shirts met ronde hals hebben we zojuist al geschreven. Dat kan, mits het t-shirt een dunnen boord heeft en niet gerafeld of uitgelubberd. (witte) V-hals t-shirts zijn er tegenwoordig in verschillende dieptes. Een gewone basis v-hals t-shirt kan altijd. Dat is waarschijnlijk het meest gedragen soort shirt onder een overhemd in Nederland. Steeds vaker dragen mannen onzichtbare t-shirts. Die hebben een v-hals die zo diep is, dat je het t-shirt niet ziet zitten als je een overhemd draagt. Maar die dus wel lekker warm zitten en de transpiratie opvangt (waar een t-shirt in eerste instantie voor bedoeld is...). Wellicht even wennen in het begin, maar hoeveel knoopjes je ook open hebt van je overhemd, met een diepe V-hals duurt het echt heel veel knoopjes wil het zichtbaar zijn.

Waar het op neer komt is dat je natuurlijk lekker dat t-shirt moet dragen waar je jezelf het prettigst in voelt. Besef wel dat witte t-shirts steeds meer een mode-item worden en zorg er in ieder geval voor dat je t-shirt niet versleten, verkleurd en afgedragen is.