Het ‘bouwvakkersdecolleté’! Oftewel het zichtbaar zijn van de bovenkant van de bilspleet boven een broek. Wie kent deze term niet? Dit billendecolleté kan je overal tegenkomen. Van de supermarkt tot in de dierentuin. Bestaat het perfecte T-shirt om dit te voorkomen en wie is de specialist daarin?

Wat is een bouwvakkersdecollete en hoe voorkom ik er een?

De term ‘bouwvakkersdecolleté’ is volgens dit artikel ontstaan vanwege de gelijkenis met het decolleté bij vrouwen: twee huidkleurige wangen met een spleet ertussen. Dit vind je geregeld terug bij mensen die voor hun werk vaak moeten bukken. Denk aan stratenmakers, tapijtleggers, vakkenvullers en natuurlijk bouwvakkers. Hiervan kan een te kort T-shirt, een te wijde of te kleine broek de oorzaak van zijn.Zomaar uit het niets wordt je geconfronteerd met het uitzicht op iemand zijn bilspleet. Nu kan je jezelf afvragen of de broek te klein is of juist te groot en er een riem nodig is. Is het misschien omdat het T-shirt te kort is? Het feit blijft dat die spleet er is, maar dit is op te lossen. Zo zijn er namelijk een aantal oplossingen mogelijk. Vrij simpele oplossingen die je behoeden voor het welbekende decolleté. Maar welke oplossingen zijn dit dan?

Zo kan je een (brede en stevige) riem om doen, zodat je broek niet zomaar af kan zakken. Probeer bijvoorbeeld eens een andere manier van bukken om dit 'bouwvakkers' decolleté te voorkomen. Het kan al veel uitmaken door op een andere manier te bukken.

Tevens is het dragen van een extra lang T-shirt, overhemd of trui een optie. Deze vallen zelfs bij het bukken netjes over de achterkant heen. Daardoor is het zien van een bilspleet haast niet meer mogelijk. De extra lengte van zo'n T-shirt zorgt ervoor dat de achterkant bedekt blijft. Druk maken om een zogenoemd decolleté hoeft niet meer. Dat is toch een fijne gedachte?

het bouwvakkersdecollete

Een (extra) lang t-shirt voorkomt een bouwvakkersdecollete

Zoals hierboven beschreven is, zijn er diverse oplossingen mogelijk om een decolleté te voorkomen. Eén van deze oplossingen is het dragen van een ander T-shirt. Een T-shirt met extra lengte bijvoorbeeld. Daardoor heb je bij het opkruipen ervan geen bouwvakkers decolleté meer. Het moet natuurlijk geen T-shirt zijn wat snel uitrekt. Daardoor wordt het veel te wijd. Het moet een T-shirt zijn wat langer is dan een gemiddeld T-shirt. Een T-shirt wat niet krimpt tijdens het wassen en/ of drogen. Ook moet het een goede pasvorm hebben om het lichaam. Het is dus belangrijk om een T-shirt van goede kwaliteit en met de juiste lengte te kopen. Deze T-shirts van goede kwaliteit, gaan langer mee dan die van een mindere kwaliteit. Maar waar kijk je dan naar en hoe weet je zeker dat dit T-shirt niet krimpt? Het T-shirt moet namelijk niet weer ‘te kort’ worden, toch?

Hier vind je een top 3 terug waar een lang T-shirt van goede kwaliteit aan moet voldoen.

De top 3:

  • Het allerbeste katoen (dit betreft het Amerikaanse katoen)
  • De manier hoe de stof gesneden is en de afwerking ervan
  • Voorgewassen en voorgekrompen

De geschiedenis van katoen

Het Amerikaanse katoen wordt vaak genoemd als het allerbeste katoen ter wereld. Dit katoen wordt ook wel Pima katoen genoemd. Dit katoen is vernoemd naar een indianenstam uit Arizona in de Verenigde Staten. Deze indianenstam verbouwd dit specifieke katoen. Dit katoen staat bekend als het sterkste en zachtste katoen. Het is katoen van een prachtige kwaliteit en een fijne weving. Hiermee haalt het de kwaliteit van de kleding aanzienlijk omhoog. Het katoen voelt zacht aan en optimaliseert daarmee het draagcomfort.

Snij- en stikwerk

Bij een T-shirt van goede kwaliteit is het van belang dat hij netjes is afgewerkt. Goed stikwerk en de betere snij techniek zijn belangrijk daarbij. Als dit niet goed is uitgevoerd kunnen er bijvoorbeeld naden loslaten. Het is daarom van groot belang dat dit goed uitgevoerd wordt. Je wilt natuurlijk niet hebben dat er stiksels loslaten. Bij het snijden of knippen van een patroon dient dit secuur te gebeuren. Je wilt namelijk geen ongelijke delen hebben. Het stikwerk moet van hoge kwaliteit zijn. Ook de afwerking ervan dient netjes te gebeuren. Dit is te controleren door het T-shirt goed te bekijken bij o.a. de naden, voordat het gekocht wordt. Kleding specialisten hebben vaak goed afgewerkt snij- en stikwerk.

Voorgewassen en voorgekrompen

De kwaliteit van een T-shirt heeft ook te maken met hoeveel deze nog krimpt na het wassen. Hoe lang een T-shirt met extra lengte meegaat is hierbij ook van belang. Is het niet voorgewassen en voorgekrompen kan het T-shirt krimpen na het wassen. Doordat het krimpt kan de pasvorm en kwaliteit van het T-shirt afnemen. Met het voorwassen en voorkrimpen ervan voorkom je eventueel krimpen tijdens het wassen. Bang zijn dat de kleding dan nog krimpt, hoeft niet meer. Je behoud dan die extra lengte.

Kwaliteit bestaat, gun jezelf dit

Je mag jezelf best een goede net uitziende outfit gunnen. Extra lange T-shirts die ervoor zorgen dat je er stijlvol uitziet.Kwaliteit gecombineerd met een goede pasvorm zorgt voor een comfortabelere fit. Specialisten die gespecialiseerd zijn in T-shirts met extra lengte. Oftewel "advies op maat". Dit perfecte T-shirt verdien jij toch ook?