Het opvouwen van een berg gewassen T-shirts, bij veel mensen lijkt er geen einde aan te komen. De meeste mannen hebben tegenwoordig wel meer dan 20 T-shirts in de kast. En natuurlijk doen we iedere dag een nieuw shirtje aan. Trouwens: vergeet niet het sporten en wellicht een keertje omkleden. Als we dit bij elkaar optellen dan draag je soms tot wel 3 T-shirts op een dag. Een weekje was is dan 7 x 3 = 21 T-shirts. En dit moet dan allemaal met de hand gevouwen worden. Niet te doen toch? Gelukkig is er een oplossing! Je kan je T-shirt in 2 seconden opvouwen. Benieuwd? Lees dan verder.

T-shirt opvouwen in 2 seconden: bijna magisch. Ongelooflijk!

Als je het onderstaande filmpje bekijkt sta je werkelijk verrast te kijken. Met een simpele instructie vouw je je T-shirt op in minder dan 2 seconden. Foutloos en perfect. Het is werkelijk amazing!

In het filmpje demonstreert de zelfverklaarde 'expert' Dave Hax zijn techniek, waarna hij die ook stap voor stap voortoont. Ondertussen werden de beelden al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken op YouTube.

'Met een beetje oefening kan je dit heel snel doen, zelfs in minder dan twee seconden', beweert Dave Hax. En dat blijkt ook echt te kloppen, stelden we vast na een test. De techniek is helemaal niet moeilijk, na een paar keer proberen lukte het ons ook. En nu blijven we oefenen, tot het ook zo snel gaat... ongelooflijk: zo snel hebben we nog nooit een T-shirt opgevouwen.

De meeste mensen zijn tegenwoordig doordeweeks aan het werk en hebben dan geen tijd om te denken aan de was. Daarom wordt hier meestal pas aan gedacht in het weekend, en dan is men er al gauw een hele dag mee bezig. Enkele tips voor het opvouwen van T-shirts:

Opvouwen van T-shirts: hoe deed men dat vroeger?

De geschiedenis van het vouwen van t-shirts: vroeger zorgden de vrouwen voor de was en het vouwen van de kleding. Het was heel nromaal dat de man ging werken en de vrouw het huishouden deed. En hier hoorde het opvouwen van T-shirts natuurlijk ook bij.

Tegenwoordig werken zowel de vader als moeder in een gezin. De huishoud taken zijn dan verdeeld. Zodra er een baby op komst is gaat de vrouw vaker minder werken, en als het kind er eenmaal is zal dat waarschijnlijk ook zo blijven.

T-shirts vouwen - snel en makkelijk

Vrouwen zijn de beste T-shirt vouwers

Misschien door de geschiedenis, misschien door de extra zorgzaamheid, of door een beetje meer geduld: maar vrouwen zijn praktisch altijd beter in het opvouwen van T-shirts. Op de één of andere manier zien vrouwen vaak dingen die de mannen over het hoofd zien. Een willekeurige vrouw zal daarom een T-shirt snel en simpel opvouwen als een werkje van niets, terwijl een man dan wat loopt te stuntelen.

Opvouwen van T-shirts: de snelste manier

Vergeet alles wat je weet over het vouwen van een t-shirt. Dit is de allersnelste manier om een t-shirt te vouwen.

Test het zelf!

Snel een T-shirt opvouwen - Stap1

Om te beginnen leg je het T-shirt op een vlakke ondergrond. Daarna trek je twee denkbeeldige lijnen: één halverwege de lengte van het T-shirt, en één van de buitenste hoek (rechterschouder) naar de onderkant (zie filmpje).

Snel een T-shirt opvouwen - Stap 2

Op de plek waar de lijnen elkaar kruisen, neem je de stof vast met je linkerhand. Met je rechterhand neem je de buitenste hoek (rechterschouder) vast. Vervolgens breng je je rechterhand naar de onderkant van het T-shirt, dat je ook vastneemt, waardoor je armen kruisen. Daarna doe je je armen in 1 beweging weer open.

Snel een T-shirt opvouwen - Stap 3

Wat je nu alleen nog moet doen, is het T-shirt omvouwen.

Als je deze methode eenmaal onder de knie hebt, zal het vouwen van je t-shirts een stuk makkelijker gaan!

snel een tshirt opvouwen

Opvouwen van T-shirts: een vouwplank

Er is nog een oplossing voor het opvouwen van uw kleding. Namelijk de vouwplank, daarmee kun je in 3 stappen ook erg makkelijk je T-shirts opvouwen.

Leg het T-shirt op de plank met de voorkant naar onder. Vouw het deel dat over de plank hangt naar voren. Vouw de zijflappen van de plank naar binnen en vouw als laatste stap het onderste deel van de plank naar binnen en klaar is kees!