Pak de natte was uit de wasmand en sla het een beetje uit, zodat er zo min mogelijk kreukels in zitten. Hang T-shirt aan een haakje. Een kunststof kleerhanger met ronde uiteinden, dan drogen ze in model op. Liever geen wasknijpers. Bij gebruik van knijpers kunnen de onder of bovenkanten van T-shirts lelijk uitrekken en lelijke punten geven.

Je kan ook het wasgoed over de waslijn heen hangen. Je kan ook de was aan een wasrekje hangen of plat erop leggen. Bij mooi weer kan je dat rekje buiten zetten en droogt de was snel. Er bestaan ook droogmolens voor buiten waar je de was aan kunt hangen. Hang witte T-shirt niet teveel in de zon te drogen. Ze kunnen dan gelig worden.

T-shirts t-shirt veilig drogen droog

De beste manier om een T-shirt te drogen
Wil je je T-shirt veilig drogen en heb je geduld? Hang ze dan over een haakje of aan de waslijn. Buiten in de wind. Of boven een verwarming.

Heb je iets minder geduld? Droog ze dan in de droger op een lage temperatuur tot ze strijkdroog zijn en droog het restje vochtigheid op een haakje. Besef wel dat T-shirt gaan 'pillen' als je ze in de droger gooit. En wit bij wit!

Help! mijn T-shirt moet supersnel droog zijn!
Je kent het wel: een belangrijke afspraak en je wilt speciale kleren aan. Maar die speciale kleren komen net uit de was. Je T-shirt wil je in 15 minuten droog hebben. Nog even snel douchen en dan met een droog T-shirt de deur uit. Een aantal bewezen tips:

  • Rol het T-shirt in een droge handdoek en wring het uit
  • In de zomer je T-shirt buiten hangen (in de wind)
  • T-shirt in de droger (maar let op krimpen!)
  • T-shirt drogen door te fohnen
  • Staat de verwarming hoog? Combineer dan de fohn met het T-shirt op de verwarming om het te drogen
  • Een beetje raar, maar het werkt! Draag een T-shirt vochtig. Door de buitenwind en je lichaamstemperatuur is het dan zo droog.

T-shirts in de droger. Wees voorzichtig.
Kunnen T-shirt in de droger: ja of nee? Volgens de wasvoorschriften mag het niet. Vaak mag je een T-shirt op maximaal 40 graden wassen en vooral niet in de (hete) droger drogen. En dit is met een reden.
- Een droger wordt enorm heet. Zet de droger temperatuur lager.
- Door eend roger gaan T-shirt 'pillen'
- Katoen krimpt door koude/warmte

Het advies voor gebruik van een droger is kort maar krachtig: liever niet. Maar als het dan moet met een lagere temperatuur. En gebruik voor de laatste vochtigheid een haakje in de wind of boven een verwarming.

Uw T-shirt veilig drogen droog