Een perfect overhemd vraagt natuurlijk om een perfect ondershirt. Want bij het kopen van een overhemd weten mannen vaak wel waar ze op moeten letten. De pasvorm, het dessin, het merk, de soort boord. Maar hoe zit dat precies bij een ondershirt? Wat maakt een t-shirt voor onder je overhemd perfect? Waar moet je op letten bij het kopen van een ondershirt voor onder je overhemd? We hebben 4 tips op een rij gezet.

Tip 1: de lengte van een ondershirt

Niets vervelender dan dat een T-shirt uit je broek kruipt omdat deze te kort is. Standaard al te kort gekocht of doordat het shirt bij het wassen en drogen is gekrompen. Vervelend effect van een tekort ondershirt is ook dat je overhemd vaak ook uit je broek kruipt.

Maar er is wel een oplossing. De ondershirts van ShirtsofCotton zijn langer dan de standaard T-shirts. Geen ingewikkelde maatmodellen, maar elke maat, of je nu maat M, XL of 3XL hebt, is in verhouding iets langer gemaakt. En daarbij is ook al rekening gehouden met het feit dat katoen een natuurproduct is en altijs iets kan krimpen. Met de perfecte ondershirts van ShirtsofCotton kruipt je T-shirt dus nooit meer uit je broek. Let er dus op of de ondershirts extra lang zijn.

Tip 2: de soort, de weving en het gewicht van het katoen

Je hebt katoen en je hebt katoen. Maar wat is nu een goede katoensoort voor een ondershirt? Bij het kopen van het perfecte ondershirt moet je op drie dingen letten:

1. de soort katoen

2. de weving van het katoen

3. het soortelijk gewicht van het katoen

Wereldwijd worden en 4 soorten katoen ondershirt gebruikt in de textielindustrie. De meest gebruikte soort katoen is zogenaamd behaard katoen. 90% van de totale productie bestaat uit deze soort. Van betere kwaliteit is Amerikaans katoen. 8% van de gehele wereldproductie bestaat uit deze soort. Amerikaans katoen is in de regel steviger en blijft langer zacht.

Een perfect ondershirt kenmerkt zich doordat er niet 1 draad katoen wordt gebruikt bij de weving, maar 2 draden. Die 2 draden worden tot 1 draad gevlochten, ook wel two-ply genoemd. Het zorgt er voor dat het ondershirt net even dikker en steviger is, zodat de pasvorm lange tijd mooi blijft. Ook zorgt two-ply weving er voor dat het t-shirt minder snel rafelt en slijt.

En als laatste is het belangrijk om te letten hoe dik het t-shirt is, hoeveel katoen er gebruikt is bij het maken van het shirt. De meeste goedkope t-shirts hebben een soortelijk gewicht van ongeveer 140 gram. dat is vrij dun en kan je herkennen door het vfeit dat het t-shirt wat doorschijnt. Het perfecte ondershirt heeft een gewicht van minimaal 170 gram. Het is daarmee voldoende dik om bijvoorbeeld transipratie op te vangen, maar ook nog luchtig genoeg om te blijven ademen.

De perfecte ondershirts van ShirtsofCotton zijn gemaakt van het betere Amerikaans katoen, hebben een two-ply weving en hebben een gewicht van 170 gram.

Tip 3: voorgewassen en voorgekrompen ondershirt

Let er bij het kopen van een ondershirt ook op of het katoen dat gebruikt is bij het maken van het t-shirt vooraf is voorgewassen en voorgekrompen. Dat zorgt er namelijk voor dat het ondershirt nauwelijks meer krimpt zodra je het zelf wast en droogt. Meestal staat dat niet op de verpakking, maar stel wel even de vraag aan de verkoper om nare verrassing achteraf te voorkomen.

Tip 4: kies de juiste v-hals voor je ondershirt

Zoals gezegd verdient een perfect overhemd ook een perfect ondershirt. Te vaak zien we nog mannen met een rafelende ronde hals of boord onder een overhemd. Natuurlijk kan een ronde hals nog prima, maar let er dan wel op dat het t-shirt nog mooi is en zorg ervoor dat de hals een dunne boord heeft. Beter nog is een ondershirt met een V-hals. Tegenwoordig zijn er verschillende dieptes V-hals. De ondershirts van ShirtsofCotton hebben een gewone V-hals, een medium diepe V-hals en een hele diepe V-hals. Deze zijn precies afgemeten op hoeveel knoopjes je van je overhemd open hebt. Heb je 1 knoopje open, dan is een basic V het juiste ondershirt. Heb je meestal 2 knoopjes open van je overhemd, dan is een ondershirt met een medium V de juiste (want net niet zichtbaar dan). En durf je het aan om 3 knoopjes van je overhemd open te hebben? Of wil je gewoon zeker weten dat je ondershirt onzichtbaar is onder je overhemd? Dan heeft ShirtsofCotton een extra diepe V-hals voor je.

een perfect ondershirt