Niet elke T-shirt met een V-hals is hetzelfde, er zijn nogal wat verschillen tussen de verschillende V-hals T-shirts. Denk aan prijs, maat, en de kwaliteit van de stof. Koop je bijvoorbeeld een V-hals T-shirt bij de H&M voor €4,95 dan kies je automatisch voor een vrij basic T-shirt met een lage prijs. De kwaliteit is er dan meestal ook naar. Je moet niet gek staan te kijken wanneer je V-hals T-shirt na een aantal weken is gekrompen op gaat lubberen. Kwaliteit is waar het om draait. Als je net even iets meer geld besteed aan een goed T-shirts met V-hals dan pluk je hier direct de vruchten van.

Waarom kiezen voor kwaliteit T-shirts met V-hals?
De kwaliteit van een goed T-shirt met V-hals zit hem in de stof, afmetingen en details. Door een juiste combinatie van deze eigenschappen ben je gegarandeerd tevreden met je V-hals T-shirt. En beter nog: zal het waarschijnlijk jaren later nog steeds je favoriete T-shirtje zijn.

Bekijk hier alle V-hals shirts!

kwaliteit tshirt witte v hals

Kwaliteit V-hals T-shirts: de stof
Kwaliteit T-shirts met V-hals zijn tegenwoordig gemaakt van een combinatie van katoen en elastaan (of viscose). Denk aan 95% katoen en 5% elastaan (of een vergelijkbaar percentage). Een V-hals T-shirt moet lekker aansluiten. Zowel in de nek (net onder de boord van je trui of overhemd), als om je lichaam. Een getailleerd T-shirt laat je lichaam ook beter naar voren komen.

Kwaliteit T-shirts met V-hals bevatten ook een hoger percentage stof per vierkante meter. Het soortelijk gewicht van geweven katoen kan variĆ«ren tussen de 80 – 300 gram per vierkante meter. Dit betekent dat een T-shirt er op het oog hetzelfde uitziet, maar dat er soms wel 3x zoveel katoen in is verwerkt. Dit maakt de stof wat dikker en daarmee steviger.

kwaliteit tshirt onder v hals katoen

Lange strengen katoen voor T-shirts met een V-hals zorgen dat de stof langer meegaat. De strengen zitten als het ware dieper (langer) in elkaar verweven. Bij iedere wasbeurt wordt er weer getornd aan je V-hals T-shirt en het gevolg is dat de stof een beetje uit elkaar valt. Lange strengen katoen heeft hier minder last van. Het gevolg is dat de stof langer zacht aan blijft voelen en minder krimpt.

Kwaliteit V-hals T-shirts: merklabels of neklabels
Irritante merklabels of neklabels die kriebelen in je nek zijn niet meer van deze tijd. Wie leest de was instructies tegenwoordig nog? Een goed T-shirt heeft het label verwerkt in de zij (binnenkant) of gewoon in de nek gedrukt met inkt. Zo heb je er geen last van.

De juiste FIT van je V-hals T-shirt
De juiste FIT vinden is erg belangrijk bij het vinden van je ideale T-shirt met V-hals. Bij goede kwaliteit T-shirts met V-hals is de FIT erg belangrijk. Goede kwaliteit T-shirts met V-hals hebben verschillende vormen, denk hierbij aan hoe diep de V-hals is – of hoe breed.

Een goede V-hals heeft een uitsnede die diep genoeg is, maar ook breed genoeg. Bedenk dat een hele diepe V-hals ook heel smal kan uitvallen. De V-hals is dan aan de onderkant lang genoeg (om niet gezien te worden), maar door de breedte valt het T-shirt aan de zijden van een open overhemd nog steeds te zien.

Bedenk ook hoeveel knoopjes je open draagt bij een overhemd. Wanneer je het overhemd in de zomer helemaal open hebt (2 of 3 knoopjes los) dan kan een normale V-hals nog steeds niet genoeg zijn voor jou.

kwaliteit t-shirt v-hals diep

Taillering van kwaliteit V-hals T-shirts
De betere V-hals T-shirts brengen een lichte taillering aan in het T-shirt. Dit zorgt voor extra draagcomfort en sluit lekker aan op het lichaam. Door het gebruik van een klein beetje stretch zijn deze V-hals T-shirts ook door iedereen te dragen.

Modemissers volgens vrouwen: een wit randje onder je trui, overhemd of pak
Bijkomend voordeel van het dragen van een T-shirt met V-hals is dat het onder je trui, overhemd of pak niet zichtbaar is. Het houd je warm in de winter en zorgt ervoor dat je geen zweet vlekken krijgt. Ook zie je geen wit boordje onder je trui of overhemd vandaan komen.

Zo zijn het vooral de dames die dit niet graag zien bij de mannen. Een mooi T-shirt hoor je niet te zien onder je overhemd als we de dames mogen geloven. Zij vinden dit bijna net zo erg als het dragen van witte sokken!

Dus als je goed voor de dag wilt komen zijn goede kwaliteit T-shirts met V-hals een echte MUST!