Het opvouwen van T-shirts is een bezigheid die velen liever niet doen. Het aantal T-shirts dat per week in de was belandt, kan nogal oplopen. Neem bijvoorbeeld de man. Gemiddeld dragen mannen 9 T-shirts per week ongeveer. Elke dag een nieuw T-shirt aan onder het overhemd en misschien tussendoor nog een keertje omkleden. En als er die dag dan ook nog gesport wordt, dan wil men zich daarna vaak wel nog een keer omkleden. Zo’n bezweet T-shirt is natuurlijk ook niet prettig. En zeker in de zomer of op warme dagen kan het aantal T-shirts en poloshirts dat per week gewassen wordt snel oplopen. En zeker in een groot gezin zijn T-shirts vaak te vinden in de wasmand. Om niet al te veel tijd kwijt te zijn aan het opvouwen van al die shirts, hebben we 2 manieren uitgelicht voor het snel en eenvoudig opvouwen van T-shirts. Dus, een T-shirt opvouwen, hoe kan je dit snel en effectief doen?

hoe vouw ik snel een tshirt op

Een T-shirt opvouwen in 2 seconden

Een T-shirt opvouwen in 2 seconden is echt mogelijk. Een T-shirt snel opvouwen is niet langer moeilijk of duurt te lang. Men wil snel en effectief de was opvouwen. Dit klinkt natuurlijk fantastisch!
Nu is er een oplossing voorhanden voor mannen met veel T-shirts in hun kledingkast. Maar een paar simpele stappen zijn er nodig. Simpele stappen zodat de man niet meer eindeloos zijn T-shirts hoeft op te vouwen. Zo is er meer tijd en ruimte voor andere dingen mogelijk. Speciaal voor het snel opvouwen van T-shirts is er de 2 seconde opvouw- regel. Maar wat is dat dan voor opvouw methode?

De 2 seconden opvouw- regel is een eenvoudige manier van opvouwen. Met deze methode is het T-shirt in 2 seconden opgevouwen. Dat klinkt inderdaad erg simpel en dit is het ook.
Maar hoe simpel is het dan? Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe makkelijk een T-shirt opvouwen eigenlijk is.

Zoals te zien is in het filmpje is het opvouwen van een T-shirt niet moeilijk. Het is zowel vanaf een vlakke ondergrond te doen als staand.

Veel tijd om de T-shirts op te vouwen is er dus niet meer nodig. Nu kan het na het zien van het filmpje zo zijn dat nog niet alles duidelijk is. Daarom is het hieronder nogmaals uitgelegd.

Snel een T-shirt opvouwen in 3 simpele stappen

Stap 1:

Leg het T-shirt met achterkant op een vlakke ondergrond. Trek vervolgens 2 denkbeeldige lijnen over het T-shirt. Eén denkbeeldige lijn halverwege het T-shirt van links naar rechts (in de breedte). Dan één lijn van buitenste hoek van een schouder tot de onderkant ( in de lengte).

Stap 2:

Pak met de hand de buitenste hoek vast en het stuk waar beide denkbeeldige lijnen elkaar kruisen. Breng de hand die de buitenste hoek vast heeft naar de onderkant van het T-shirt en pak dit vast. De armen zijn nu gekruist over elkaar. Doe beide armen vervolgens omhoog.

Stap 3:

Nu dat de armen niet langer gekruist zijn, dient het T-shirt alleen nog dubbelgevouwen te worden. Het resultaat is een net opgevouwen T-shirt binnen 2 seconden.

Ook kan je gebruik maken van bijvoorbeeld een vouwplank. Hoe vouw je een T-shirt op met een vouwplank?

  • Leg het overhemd met de voorkant naar beneden op een vouwplank.
  • Zorg ervoor dat het overhemd glad en kreukvrij erop ligt.
  • Vouw de zijkanten van de plank naar binnen toe.
  • Vouw als laatste de onderkant van de vouwplank naar binnen.

Overigens is het opvouwen van T-shirts op deze 2 manieren snel te leren. Dit vergt niet veel inspanning. Eenvoudiger kan het haast niet of wel?

Hoe kan je zelf een vouwplank voor het opvouwen van T-shirts maken?

Natuurlijk kan je een vouwplank voor je T-shirt kopen, maar het is ook heel eenvoudig om zelf een vouwplank te maken van karton. Hieronder leggen we in 4 simpele stappen uit hoe je zelf zo'n vouwplank kunt maken. Ook hebben we een handige video toegevoegd, waarin uitgelegd wordt hoe je de vouwplank zelf snel maakt. Alles wat je nodig hebt hiervoor, is een stuk stevig karton en een scherp mes of schaar.

1. De kartonnen delen snijden

Snijd uit het karton twee rechthoeken van 72 cm lang en 25 cm breed (A) één rechthoek van 72 cm lang en minimaal 35 cm breed (B) en één rechthoek van 36 cm lang en 25 cm breed (C).

2. Het karton op maat vouwen

Leg de kartons A in de lengte tegen elkaaar aan. Leg het karton B hier bovenop met het midden op de naad. Vouw de overstekende delen van de kartons A naar binnen, klap ze terug en haal karton B weer weg. Maak in karton C aan de smalste kant zo'n 6 cm vanaf de bovenrand een vouw.

3. De vouwplank gebruiksklaar maken

Schuif het karton A met de smalste kant tot de vouw onder karton B. Leg op karton B, karton C met de vouw in het midden. Leg het T-shirt in het midden op de kartons en vouw de mouwen naar binnen.

4. Het T-shirt vouwen

Klap karton A naar binnen en vouw het daarna weer terug. Klap karton C naar boven en weer terug. Het shirt kan nu mooi gevouwen de kast in.