Een man hoort er goed uit te zien en daar de juiste kleding bij te dragen. Vaak zie je mannen lopen met een paar mooie schoenen, een nette pantalon, met daarop een getailleerd overhemd, en als het meezit soms ook nog een mooi horloge om de pols. Helemaal top, maar dan zie je een wit T-shirt met een dikke opstaande boord. En weg is de magie van een mooie outfit. Teveel mannen, jong en oud dragen ondershirts van ondermaatse kwaliteit. Het zijn de kleine details die de finishing touch geven aan de outfit van een man. Daar horen net als de juiste sokken ook goede witte T-shirts bij. Helaas vergeten veel mannen dat weleens. Jammer, gemiste kans.

Goed Wit T-shirt Kwaliteit


Over witte T-shirts

Over T-shirts bestaan een hoop misverstanden. Vaak wordt er gedacht dat het gewicht van een T-shirt iets zegt over de kwaliteit van het shirt. Niets is minder waar. Een zwaarder t-shirt is lekker warm in de winter, maar een drama in de warme zomer. De kwaliteit is afhankelijk van het materiaal dat de fabrikant heeft gebruikt, en hoe nauwkeurig deze is verwerkt. Met enige regelmaat komt er een shirt voorbij, waarbij de linkerkant 2 maten verschilt van de rechterkant. Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo zichtbaar, maar eenmaal aangetrokken blijkt de zijnaad haast op de navel te zitten. Na de eerste wasbeurt is het witte t-shirt al helemaal niet meer zoals het zou moeten zijn.

Goede witte T-shirts herkennen

Een goed wit t-shirt herken je onder andere aan de kraag. De kraag van een kwaliteit T-shirt ziet er uit als een stevige kraag en niet als een omgevouwen stukje restmateriaal. Daarnaast lopen de naden recht naar beneden en zijn de mouwen netjes afgewerkt. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Bij een fris dun zomershirt, kunt u uw hand op alle plaatsen door het shirt heen zien. De dikkere shirts zijn in de regel warmer, echter is er dan nog een verschil in het type weving. Grof gewoven shirts zijn warm, maar toch lucht doorlatend. Ideaal om nog extra onder andere kleding te dragen. Fijn geweven shirts komen meer in de buurt van een sweater, uitstekend voor de herfst.


Aandachtspunten bij het dragen van een wit T-shirt

Om een wit T-shirt te dragen en er goed gekleed bij te lopen dient u goed te letten op een aantal punten. De vraag is dan vooral, waarvoor ga ik dit witte t-shirt gebruiken? Ook is het weer zeer bepalend voor het gewicht van het shirt dat u wilt gaan kiezen. Als het koud is ga je toch voor het wat zwaardere witte t-shirt omdat dat warmer is, En in de zomer doe je natuurlijk het tegenovergestelde. Nog een aantal tips:

  1. Zorg dat je t-shirt niet te strak zit.
  2. Zorg dat je witte t-shirt van goede kwaliteit is.
  3. Zorg dat het t-shirt comfortabel zit
  4. Let goed op met het wassen van het t-shirt, kijk goed wat wel en niet kan!

goede kwaliteit tshirts