De geschiedenis van het T-shirt

Het witte T-shirt

Het zogeheten T-shirt is ontstaan in the Verenigde staten in de tijd van de Spaans Amerikaanse oorlog. De Amerikaanse marine gaf ze aan hun mariniers als onderkleding. De witte t-shirts hadden toen al ronde halzen en korte mouwen. Al snel nam het hele Amerikaanse leger het witte t-shirt over als standaard attribuut in het soldatenpakket. De iconische naam T-shirt vloeit voort uit de vorm van het shirt. Scheepswerkers, boeren, mijnwerkers en bouwvakkers namen de trend over omdat het witte t-shirt zo lekker licht was en fijn om te dragen op hete dagen.

Wit T-shirt Marlon Brando

Het katoenen witte T-shirt: ShirtsofCotton.com

Katoen was in die tijd niet duur en makkelijk om schoon te houden. Moeders kochten het t-shirt voor hun kinderen om mee buiten te spelen of klusjes te doen. Rond 1920 werd het T-shirt officieel opgenomen in het Amrikaans-Engels Merriam-Webster's woordenboek.

Het super coole witte T-shirt

Het dragen van een wit t-shirt werd een ware hype toen Marlon Brando het aanhad in de film A Streetcar Named Desire. Het witte t-shirts was ineens cool en trendy en is sindsdien nooit meer uit het straatbeeld verdwenen.

Witte t-shirts kopen

.