T-shirts werden oorspronkelijk gebruikt als ondershirt. Om te dragen onder een trui, een overhemd of polo. Tegenwoordig draagt men eigenlijke iedere dag wel een t-shirt, vooral ook omdat het lekker schoon is op de huid. Maar ook bijvoorbeeld voor iets meer warmte in de winter als het koud is, of als extra laag tegen zweten.

T-shirts of Tee Shirts

T-shirts ontlenen de naam aan het model. De hoofdletter T is de basis voor het ontwerp. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende speciale versies zoals, met een v-hals of extra diepe hals. Maar ook t-shirts met lange mouwen (longsleeve t-shirt) zijn tegenwoordig heel normaal.

T-shirts van Europa naar Amerika

De geschiedenis van het witte T-shirt voert terug naar het begin van de 20e eeuw. Amerikaanse soldaten zagen Europeanen rondlopen in een wit katoenen shirt. De Amerikanen namen de rage over. Door mannen als Marlon Brando en James Dean in de jaren 50 wordt het witte T-shirt populair en steeds meer gemeengoed. Het witte T-shirt is een status symbool geworden. In het begin was het T-shirt een teken van rebels gedrag.

Bekijk de moderne en unieke T-shirts of ShirtsofCotton.com

Geschiedenis van het witte t-shirt tshirt van katoen James Dean

Geschiedenis van het witte t-shirt tshirt van katoen Marlon Brandon