gele vlekken uit witte kleding halen

Heb jij dat ook, dat er in je witte t-shirts na verloop van tijd van die gele (zweet)plekken zitten? En als je 's zomers een wit of licht overhemd zonder t-shirt draagt, dat er gele plekken zitten? Die gele plekken zijn meestal een gevolg van een combinatie van zweet en deodorant. Naast dat het er niet echt verzorgd uit ziet, is het natuurlijk ook gewoon zonde van je witte kleding.

Je kan de shirts wassen wat je wilt, maar met normaal waspoeder is de kans klein dat je die gele plekken uit je kleding krijgt. Maar haal je dan wel gele plekken uit je witte kleding? We hebben een aantal tips hoe gele plekken in witte kleding te verwijderen.

TIP! Probeer nu een T-shirt van ShirtsofCotton T-shirts - bekijk nu alle T-shirts

  • De hoogste klantwaardering
  • Alle soorten en maten
  • Persoonlijke service
  • 14 dagen bedenktijd
  • En vanaf 3 stuks extra korting

Tips om gele vlekken uit witte kleding te krijgen:

1. gebruik vaatwastabletten

2. gebruik glansmiddel

3. gebruik groene zeep of ossengalzeep

4. gebruik soda of natuurazijn

Tip 1: Gebruik vaatwastabletten

In plaats van gewoon wasmiddel, stop je een vaatwastablet in je wasmachine. Je zal zien dat de gele zweetplekken een stuk minder zijn geworden. Deze tip is echter alleen nuttig als het relatief verse zweetplekken zijn. Wellicht zijn de gele plekken niet geheel verdwenen, in ieder geval zijn ze een stuk minder geworden. Je kan eventueel ook een bruistablet gebruiken, die gebruikt worden voor het reinigen van een kunstgebit.

Tip 2: Glansspoelmiddel

Wat ook helpt bij het verwijderen van die gele plekken uit witte kleding, is een scheutje glansspoelmiddel op de gele plekken doen en dan even goed inwrijven. Stop de witte t-shirts of witte overhemden vervolgens gewoon in de wasmachine. Je zal zien dat de gele plekken al een stuk minder zijn geworden.

Tip 3: Gebruik groene zeep of ossengalzeep

Grootmoedersrecept en al zo oud als de weg naar Rome ongeveer:) Smeer de gele plekken stevig in met groene zeep en laat de zeep goed intrekken, echt een paar uur. Stop het witte t-shirt vervolgens gewoon in de wasmachine en je zal zien dat de gele plekken al een stuk minder zijn geworden. Als alternatief voor groene zeep kan je ook ossengalzeep gebruiken.

Tip 4: Gebruik soda of natuurazijn

Voor het verwijderen van gele plekken uit je witte kleding, is soda of natuurazijn een goed middel. maak een sopje van soda of azijn (liefst met warm water) en laat de witte kleding goed intrekken. Gebruik een emmertje of de wasbak, een paar uur weken is het beste. Vervolgens kan je de witte shirts gewoon in de wasmachine doen en de gele plekken zijn verdwenen.

En als deze tips voor het verwijderen van gele plekken uit je witte kleding echt niet helpen, dan is het tijd om nieuwe witte t-shirts te kopen. De extra lange witte t-shirts van ShirtsofCotton zijn misschien wel de beste van Nederland.