oorzaak gaatjes in wit t-shirt

Heb jij dat ook wel eens? Gaatjes in je witte T-shirts. Maar hoe ontstaan deze kleine gaatjes? Zijn het motten? Ben je wellicht ergens achter blijven haken of is het je riem die een gaatje in je witte t-shirt maakt? Of het nu nieuwe, oude, dure of goedkope witte T-shirts zijn. Het maakt niet uit. Opvallend is dat die gaatjes meestal rondom je navel zitten. Maar wat is nu de echte oorzaak van die kleine gaatjes?

De oorzaak van gaatjes in je witte t-shirt

Het Textiellab in Tilburg heeft onderzoek gedaan naar dit grote mysterie rondom witte T-shirts. Conclusie is dat het in ieder geval geen mottengaten zijn. Fijn! Anders heb je nog meer ellende. Het komt schijnbaar door de kwaliteit van het gebruikte katoen. De stof van witte T-shirts wordt namelijk meestal met één draad gebreid. Als er dan één draadje losschiet, ontstaat op die plek meteen een gaatje. Vanwege de gesp van je riem is het T-shirt dus extra kwetsbaar rondom je navel. Stop je witte T-shirt dus altijd in je broek als je een riem wilt dragen.

Online wit t-shirt kopen zonder gaatjes?

Maar mannen van Nederland, zorg er dus ook voor, als je een wit t-shirt koopt, dat je witte t-shirt niet van goedkoop katoen is gemaakt. Maar ga altijd voor een wit t-shirt dat gemaakt is van Amerikaans katoen. Witte shirts van ShirtsofCotton bijvoorbeeld. Amerikaans katoen heeft van nature een langere vezel. Daar komt nog bij dat de shirts (wit, grijs en zwart) van ShirtsofCotton gemaakt zijn van in elkaar gedraaide lange vezels van Amerikaans katoen. Hierdoor is het tshirt dus steviger en heb je minder kans op gaatjes. Ook is het katoen al voorgewassen en voorgekrompen voordat het katoen gebruikt wordt bij het produceren van het t-shirt. Dat voorkomt dus dat de shirts bij veelvuldig wassen en drogen krimpen. Ze blijven dus mooi op lengte en gaan niet draaien. Standaard zijn ze al extra lang, waardoor de shirts ook niet uit je broek kruipen. Geen blote ruggen dus meer door tshirts die omhoog kruipen.

Witte V-hals T-shirts

Naast dat je dus beter een shirt van Amerikaans katoen kan kopen, is het ook goed om te letten of je wel het juiste V-hals T-shirt aan hebt onder je overhemd. We hebben speciaal verschillende soorten diepe V-hals shirts ontwikkeld. Perfect voor als je 1 knoopje open hebt (basic V-hals), 2 knoopjes (diepe V-hals tshirt) of zelfs als je wel eens 3 knoopjes van je overhemd open hebt staan (extra diepe V-hals).

witte t-shirts extra lang