extra lang zwart tshirt

Ton sur ton - zwart op zwart - kan dat wel?

Jazeker, zwart op zwart kan zeker. Sterker nog, als we de laatste modetrends mogen geloven dan is dat helemaal volgens de Great Gatsby trend. Glimmende zwarte pakken met een mooi zwart t-shirt eronder. Een zwart shirt met ronde hals kan, maar iets meer casual is een zwart t-shirt met V-hals. Het liefst ook een extra lang zwart t-shirt, want je wilt natuurlijk niet dat dat shirt uit je broek kruipt.

Waar moet je op als je een zwart t-shirt koopt?

Was een t-shirt in het verleden een kledingstuk waar weinig aandacht aan werd besteed, tegenwoordig wordt een t-shirt steeds meer als een mode-item gezien. Dat betekent wel dat je als man aandacht moet besteden aan het soort t-shirt dat je koopt. Want t-shirts zijn er in verschillende soorten en maten en zeker ook in verschillende mate van kwaliteit.

extra lang

Allereerst, koop een extra lang zwart t-shirt. Niets vervelender dan dat een t-shirt uit je broek kruipt. Tegenwoordig zijn er goede extra lange t-shirts te koop, waar dus standaard extra ruglengte aan het shirt zit. Daarnaast is er een brede keus aan soorten V-hals als je een zwart v-hals tshirt wilt kopen. Je hebt een gewone V-hals, t-shirts met een diepe V-hals en zwarte t-shirts met extra diepe v-hals.

goedkoop is duurkoop

Uit ervaring: koop niet automatisch het goedkoopste t-shirt dat je tegenkomt. Vaak is goedkoop duurkoop. Er zijn heel veel soorten katoen en de soort katoen bepaalt vaak de prijs van een t-shirt. Er bestaat geen zwart katoen (katoen is van nature wit), dus bij zwarte t-shirts is het katoen zwart geverfd. Goedkope t-shirts zijn vaak gemaakt van dun katoen. Waardoor het shirt na een paar keer wassen en drogen uit vorm raakt (van die raar gedraaide t-shirts krijg je dan) en waarbij de kans groot is dat het shirt gekrompen is. Niet extra lang dus...

V-hals of ronde hals

Let ook op de soort hals van je zwarte shirt. Wil je een zwart shirt met ronde hals of toch met V-hals? Als je het shirt onder een blazer, colbert of jasje wilt dragen, dan kan je het beste een shirt met ronde hals nemen. Als je het shirt onder bijvoorbeeld een zwart of grijs overhemd gaat dragen, dan kan je beter een V-hals tshirt kopen.