Is er iets veelzijdiger dan een T-shirt? Wat denk jij?

Jeans, misschien. Maar net zoals het winkelen op zoek naar denim, is het vinden van een t-shirt die goed past ook lastig. Een man wordt geconfronteerd met een enorme hoeveelheid aan t-shirts. Het puilt uit aan diverse soorten pasvormen, stoffen en afwerkingen. Het is verontrustend hoe snel zo iets dat zo eenvoudig is, kan leiden tot een full-blown identiteitscrisis. Immers, een t-shirt kan de ene man fantastisch staan en kan ondraagbaar zijn bij de andere man.

Daarom is er in dit artikel een aantal tips samengesteld die je helpen bij het vinden van het juiste t-shirt. Van de lengte, tot de pasvorm en tot de kleuren aan toe.

Neck it

Het is duidelijk dat er meer soorten T-shirts dan alleen de t-shirts met een klassieke ronde hals. Denk hierbij aan de T-shirt die je nek verlengen en je borstkas aan de hele wereld laat zien. De V-hals dus.

Een goed passende ronde hals past vele malen beter bij de algemene doorgaans nek, borst en schouders dan de V-hals. Er zijn natuurlijk uitzonderingen op elke regel, maar dit is zeker de regel.

De perfecte pasvorm voor een T-shirt

Het is geboren als ondershirt, met als doel om zweet op te vangen. De T-shirt vandaag de dag heeft een lange nederige weg begaan om te zijn wat het nu is.

De pasvorm van een T-shirt is erg belangrijk. De pasvormen die variëren enorm Een T-shirt dat perfect op de torso valt is een belangrijke toevoeging in elke kledingkast.

Maar hoe ziet een perfect zitten T-shirt er eigenlijk uit?

  • Een T-shirt benadrukt de delen van het lichaam waar jij trots op bent. Een T-shirt moet juist voorkomen dat de aandacht wordt getrokken naar de onderdelen waar jij minder blij mee bent. Dit betekent dat je T-shirt goed past en nauw op de huid zit. Draag je baggy kleding? Pas dan op dat het niet gaat ogen als je nachtjapon. Ben je meer van de strakke kleding? Dat hangt ook af van je bouw.
  • De lengte van je T-shirt mag niet hoger komen dan je heupen, maar ook niet veel lager uitvallen dan je heupen. De juiste lengte T-shirt maakt dat je T-shirt niet omhoog kruipt wanneer jij je armen uitstrekt.
  • Mouwen (opgerold of niet) moeten het midden van je bovenste armen bereik. Tenzij je enorm lange armen hebt. In dit geval moet je kiezen voor een lengtemaat T-shirt.
  • Schoudernaden (het punt waar de mouwen je lichaam bereiken) moeten terecht komen op de plek waar je schouders eindigen.

Materiaal voor T-shirts

Nu jij weet hoe een T-shirt perfect zit, is het tijd om je wat meer te vertellen over de materialen waarvan T-shirts gemaakt worden.

In je zoektocht naar het perfecte T-shirt is het zeer belangrijk om ook het materiaal van het kledingstuk goed te beoordelen. Het materiaal is één van de belangrijkste bouwstenen van een kledingstuk.

Katoen is een materiaal dat lang meegaat. Poly katoen of volledig synthetische materialen helpen goed bij het opvangen van zweet en sluiten goed aan op het lichaam van de man. T-shirts vervaardigt uit deze materialen zijn onmisbaar in de sport garderobe van een man. T-shirts van 100% katoen kan je beter niet dragen als sportkleding.

Zoek je iets moois? Kijk dan naar lichtgewicht katoen. Een misvatting die heel veel mannen maken, is het feit dat ze denken dat de dikte van een T-shirt een aanwijzing is voor kwaliteit. Schijnt bedriegt. Het tegenovergestelde is waar. In feite zit het zo. De beste kwaliteit katoen T-shirt is mercerised, combed, ring-spun, pima, supima and Egyptia. Dit zijn soorten katoen die lichter, dunner, duurzamer en meer glanzend zijn.

Kleur

De sleutel voor het handhaven van de status van je T-shirt is het kopen van het juiste kleur T-shirt in de garderobe. Koop T-shirt die je zoveel mogelijk kan combineren met kledingstukken uit je kledingkast.

Bekijk alle T-shirts hier

Wit

Wit is een iconische kleur. Het witte T-shirt blijft voor de meeste mensen favoriet, omdat deze makkelijk te combineren is met andere kledingstukken.

Grijs

Grijs, vooral mêlee grijs, overbrug de smart-casual kloof. Je bent gewaarschuwd: een grijs shirt trekt de aandacht naar je zweetvlekken.

Zwart

Zwart verdient nog steeds vaak een plek in de garderobe van de man. Het geeft vaak een robuuster karakter aan het outfit.

Marine blauw

Tot slot, marine blauwe kleding, brengt wat kleur aan de tafel zonder concessies te doen. De marine blauw kleding werkt ontzettend goed met andere soorten kleuren blauw kleding, maar is ook prima te combineren met okergeel, grijs, zwart of wit.

Andere kleuren

Zwart, wit, grijs en marineblauw zijn de standaard kleuren voor veel mannen. Echter is de kleur shirt ook grotendeels afhankelijk van de kleuren die jou staan.

Staan warme kleuren jou meer? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk veelal kledingstukken in je kast hangen met warme kleuren. Denk hierbij aan rood-oranje, okergeel of olijfgroen. In dit geval is het beter om je T-shirts af te stemmen op je warme kleding. Ga voor T-shirts met warme kleuren. Kledingstukken met warme kleuren zijn altijd goed te combineren met T-shirts die ook warme kleuren hebben.

Hetzelfde geldt voor de koele kleuren. Dit zijn veelal de felle kleuren zoals knalgeel of zwart, maar ook andere koele heldere kleuren zoals marine blauw en lichtgrijs. Staan de koele kleuren jou beter? Ga dan voor T-shirts in koele kleuren. In dat geval volstaat marine blauw, grijs, zwart en wit prima. Deze kleuren zijn typisch koel. Maar denk ook aan aqua blauw-groen of violet paars.

Tot slot

Helpt deze T-shirt gids jou verder? Als het goed is weet jij nu wat de perfecte pasvorm T-shirt is, welke materialen goed werken en welke kleuren het best zijn voor T-shirts. Nu is het tijd om de winkels in te stappen en op zoek te gaan naar de best werkende T-shirts voor jou. Succes!