Het "Bouwvakkers decolleté" een mooie woordspeling op het zien van de bilspleet bij de heren. Denk aan een situatie dat je langs een bouwplaats loopt, of dat een loodgieter bukt en zijn broek wat afzakt en het T-shirt wat omhoog kruipt. Bingo! Het is natuurlijk niet echt een fijn gezicht als er een bouwvakker voor je bukt, en de bilnaad tevoorschijn komt.

Hoe ontstaat een bouwvakkers decolleté?
Bij het dragen van te korte of uitgelubberde T-shirts en een broek zonder (strakke) riem onstaat de situatie dat het T-shirt omhoog kruipt. En de broek juist omlaag kruipt. Wanneer je rechtop staat is dit geen probleem. Waar wanneer van je werk regelmatig verlangt wordt dat je bukt dan is het feest compleet. Een bouwvakkers decolleté!

Bouwvakkers decolleté voorbeeld

Oplossingen voor de bouwvakkers decolleté?
Er zijn een aantal oplossingen om het bouwvakkers decolleté te voorkomen.

  • Draag extra lange T-shirts (extra lang)
  • Maak gebruik van een stevige riem
  • Buk niet (maar ga door je knieen)
  • Draag een lange overjas of trui
  • Niet aan doen! en koop misschien een grappig T-shirt (zie hieronder)

Een heel andere oplossing voor het een bouwvakkers decolleté?
Accepteren en er iets moois van maken. Deze meneer heeft een mooi T-shirt bedacht om van de billen iets heel anders te maken. Zo wordt de link naar het decolleté?nog sterker. Goed bedacht en grappig! Of de bazen van de bouwbedrijven/installatiebedrijven er blij mee zullen zijn is natuurlijk ook nog de vraag.

Bouwvakkers decolleté als grapje

Bouwvakkers decolleté, Eneco was het zat
Energiemaatschappij Eneco is de bouwvakkers decolleté meer dan zat. Zo'n 500 cv-monteurs van Eneco krijgen daarom nieuwe aangepaste bedrijfskleding. Hoe diep de monteur ook tijdens zijn werk door de knieën gaat, een verhoogde broekrand en een verlengd jasje maken het zicht op de doorgaans mannelijke bilspleet onmogelijk. Buiten de overtuigende aanpak van de bouwvakkers decolleté is de nieuwe bedrijfskleding ook zweetbestendig.