Iedere man draag wel eens een T-shirt onder een blouse. Vooral omdat het je extra warm houdt in de winter en het ervoor zorgt dat je geen zweet plekken in je blouse krijgt.Maar hoe zit het ook alweer met het dragen van een T-shirt onder een blouse? Kies je voor een T-shirt met een ronde boord of een V-hals? En mag je het T-shirt dan nog zien onder je blouse? Het vinden van het perfecte T-shirt onder een blouse kan nog best een uitdaging zijn.

T-shirt onder een blouse in de winter populair
Vooral in de winter is het dragen van een T-shirt onder een blouse populair. Het houdt je lekker warm, maar dan zijn we er nog niet. Hoe vind je nou het perfecte T-shirt voor onder een blouse, trui of pak? Opinies verschillen, maar de hoofdmoot kiest voor het “niet zien” van een T-shirts onder een blouse. Het T-shirt moet voldoende diep vallen zodat het net onder de rand van je overhemd blijft. Een T-shirt met een rond boordje dat onder je blouse vandaan komt is bijna net zo erg als het dragen van witte sokken. Vooral veel vrouwen lijken hier niet gecharmeerd van zijn.

Modieus onder je blouse: V-Hals T-shirts
Een beetje mode bewuste man kiest voor een T-shirt met een V-hals. Dit houd je en warm en is niet zichtbaar onder je kleding. De dames stellen het schijnbaar meer op prijs. Een T-shirt met V-hals kopen kan nog best moeilijk zijn. Hoe heb je bijvoorbeeld de juiste diepte van de hals en hoe weet ik zeker dat ik het shirt niet zie?

Tips! Voor het kiezen van een T-shirt onder een blouse
Hieronder geven we een aantal tips voor het kiezen van een T-shirt onder een blouse:

  • Bij het passen van een T-shirt is het belangrijk dat je rekening houd met het aantal knoopjes dat je wilt open doen. Heb je bijvoorbeeld je blouse altijd open met 3 knoopjes los dan is het belangrijk te kiezen voor een V-hals T-shirt met een (hele) diepe V-hals.
  • Houdt naast rekening met de diepte van de V-hals ook rekening met de breedte. Als je je knoopjes los hebt wilt het nog weleens gebeuren dat je de zijkanten van je t-shirt ziet omdat de hals van het shirt niet breed genoeg is.
  • Neem je favoriete blouse mee naar de winkel! Men vergeet vaak toch dat dit een optie is die fouten voorkomen. Doe daarom je blouse aan bij het passen zodat je dit gelijk kunt testen.
  • Kies bij voorkeur een extra lang T-shirt met wat stof aan de onderkant van je blouse. Hierdoor komt het T-shirt niet uit je broek. En! Is het na de vele wasbeurten niet te kort gekrompen.
    V-hals T-shirt onder een blouse, trui of pak.

Het voordeel van het hebben van een aantal goede V-hals T-shirts is dat deze eveneens perfect zijn voor onder je blouse en voor onder je trui of pak. Als je je T-shirt onder je blouse niet ziet dan zie je hem al helemaal niet onder een trui. Dit geldt tevens voor een maatpak, vaak heb je hier maar 1 tot 2 knoopjes open of draag je een stropdas.

Katoenen T-shirts en transpiratie
De stof is belangrijk bij het kopen van een T-shirt onder een blouse. Zo zijn katoenen T-shirts meestal gemaakt van circa 95% katoen en 5% elastaan. Katoen zorgt ervoor dat je oksels kunnen "ademen". Het elastaan zorgt ervoor dat het shirt goed op je lichaam valt en niet te strak zit waardoor je minder last hebt bij transpiratie. Zo blijf je lekker warm, zit je goed in je vel en blijft je blouse zweet vrij.