2e leven oude t-shirts hergebruik

Hoeveel witte t-shirts heb jij in je kast liggen en hoeveel daarvan draag je ook daadwerkelijk? Grote kans dat je een paar favoriete t-shirts hebt en dat je de rest van je shirts eigenlijk niet gebruikt. Die witte t-shirts kun je nu dus een 2e leven geven. Natuurlijk kan je je oude kleding en oude t-shirts weggeven aan een goed doel als bijvoorbeeld het Leger des Heils. Maar ook leuk is om er zelf iets moois en leuks mee te knutselen.

Geef je witte t-shirt een 2e leven

We geven je handige tips en adviezen over wat je allemaal met die witte shirts kunt doen en maken. Hoe je je shirts een 2e leven kunt geven. Cradle to cradle zeg maar, een nieuwe functie geven aan een bestaand gebruiksvoorwerp. DIY, do it yourself is natuurlijk helemaal de trend van deze tijd. Dus zeker als je een beetje handig bent, dan is een 2e leven voor je witte t-shirt heel dichtbij!

Wat kan je van een t-shirt maken?

Wat dacht je van een leuke laptophoes of laptoptas? Eigenlijk heel eenvoudig om je witte shirt, een gekleurd t-shirt kan natuurlijk ook, om te bouwen tot een laptoptas of laptophoes. Vouw het t-shirt dubbel en naai beide zijkanten aan elkaar vast. Het borstzakje, als dat op het tshirt zit, kan je gebruiken als opbergvakje voor je oordopjes.

Boxershort van oud t-shirt maken

Ook kan je van een oud t-shirt een boxershort of onderbroek maken. In Nederland is Van Hulley bekend geworden door het feit dat ze van je oude overhemden boxershorts kunnen maken. Dat doen naaisters die uit de lagere sociale klassen komen, dus je helpt ook nog eens mee aan de sociale integratie. Maar ook van een oud tshirt kan je dus een boxershort maken. De website SuperNaturale heeft hele leuke patronen en een duidelijke (Engelse) beschrijving van hoe je van je oude shirt een boxershort of onderbroek kunt maken.

Armbandjes van oude tshirts maken

Ook superleuk is om van je oude t-shirts armbandjes te maken. Een super 2e leven voor je oude witte of gekleurde t-shirts dus. Snij of knip dunne stroken van je oude tshirts en vlecht deze aan elkaar. Bij de Xenos bijvoorbeeld kan je goedkope veterklemmetjes kopen waarmee je de twee uiteinden aan elkaar kunt vastmaken. De loom-bandjes zijn nu natuurlijk een ware rage, maar een veel steviger en net zo kleurrijk alternatief is dus om van je oude tshirts armbandjes te maken!

En als je op Google zoekt naar creatieve tips over wat je allemaal van je oude kleding en oude shirts kunt maken, dan kom je nog een hoop andere leuke vondsten tegen. Op Vrouwonline bijvoorbeeld, van deurmat tot haarband!